Uitslag 6e wedstrijd 2017Vandaag was het dan zover. De laatste wintercompetitie wedstrijd van het jaar.
Het was voor de organisatie weer een hele opgave om te kijken waar we uiteindelijk zouden gaan vissen.. Door het winterse weer, was het waterpeil zo erg gestegen in de rivieren en dus ook op Loowaard.. De weg lag onder water, waardoor we daar niet konden vissen. De hele week was het al zoeken naar vervangend water... De Rijn?, Bloem? Zwanenbad? Het zou net als de eerste wedstrijd weer de Spiegelwaal worden! Prima.


Na de gebruikelijke ochtend groeten en wat slap geouwehoer kon er geloot worden, Bennie en Mark konden vandaag nog de kopposite aanvallen, ze trokken een kopplek uit de zak maar ook Bert en Coen deden dit.. dus spannend!?!?!
We konden mooi de spullen op de plek uitladen en de auto daarna op de parkeerplekken daarboven zetten. Ideaal! We zaten echt als een prins! Prachtig zitten is het nu, lekker op de vlakke stenen.
Al bleek al snel dat je niet te kort moest vissen op sommige plaatsen, daar kwam je bomvast te zitten.. Adrie, Wim en Frans waren tijdens het peilen al de eerste korven kwijt. Verder vissen was dus nog de enigste optie en dat ging verder prima.
Naja prima... schone bodem, mooie diepte, geen stroming maar GEEN VIS.

Vanochtend had Frans zijn band lek gereden dus deze konden we tussendoor mooi even wisselen, toch tijd zat.

2 uur vissen en 3 wandelingen verder zat iedereen nog steeds naar een bewegeloze top te kijken. pff dat wordt een lange dag zo. De plannen voor volgend jaar werden al een beetje gesmeed.. Nieuw water misschien?? of misschien wel terug naar Heteren.. we gaan het zien.. Ondertussen maar een beetje geinen, soep drinken en uitdelen, en naar hardlopende dames in strakke broekjes kijken, veel meer was er niet te doen aan de waterkant.


Natuurfoto...

Ook Wim zat lekker ontspannen een boterhammetje eten..


Totdat opeens Rene met een kromme top stond. Na een heftige dril en een totaal uitgeputte Rene, werd d'n knoepert eindelijk geland.

Een waar monster!! Maar wel de enigste vis tot nu toe, dus heel belangrijk. Ook voor in het klassement, want als het zo zou blijven zouden ze de 2e plaats in het klassement over nemen! Want geen vis betekende 10 punten vandaag.
Voor de rest bleef het overal akelig stil.. Frans en Menno hadden nog een heerlijke schijnbeweging in huis waarmee ze iedereen voor de gek hielden... kromme trop en klaar staan met het schepnet..

Grapje.. geen vis!

Er werd al links en rechts geroepen.. vissen we tot 12 uur? lang zat dacht iedereen. Maar toen ving Teun plots een paar kleine roofbleitjes.. heel kort. Dus toch maar even door vissen. Ondertussen hadden een paar koppels de spulletjes al gepakt en gingen richting de frietboer..
Nadat Teun een paar visjes had gevangen gingen er meer koppels wat korter vissen.. Dit Resulteerde toch in wat visjes. Voorntje hier en Roofbleitje daar. Uiteindelijk was het "Grote" Marcel die nog 7 vissen wist te vangen en daarmee met de winst naar het Brabantse land ging. 1,200 kg was daarvoor genoeg! Coen en Bert vingen ook nog een kilootje bij elkaar en werden 2e. Derde werden Teun en Jan met 0,870 kg.

Nadat iedereen de spullen had gepakt en de jongens ook weer terug waren van de frietboer kon het klassement opgemaakt worden.. Na zorgvuldig rekenwerk van Menno kon de prijsuitreiking beginnen. Menno toverde als verassing nog een gigantische Bokaal te voorschijn. Zo 1 waar ze bij Feyenoord nog jaloers op zijn! Niet normaal!

Als eerste de dag uitslag:
Plaats
 Deelnemers
 Gewicht
 Stek
 01
 Marcel -Marcel
 1,200
 5
 02
 Bert - Coen
 1,000
 10
 03
 Teun - Jan
 0,870
 6
 04
 Tonnie - Frans
 0,810
 9
 05
 Joop - Rene
 0,010
 2
 06
 Cor - Wim
 0
 7
 07
 Wim - Ger
 0
 4
 08
 Menno - Frans
 0
 3
 09
 Bennie - Mark
 0
 1
 10
 Gert - Adrie
 0
 8Dan het klassement. Daar is na vandaag toch het een en ander veranderd.. Zo klommen Marcel en Marcel van plek 4 naar de 2e plaats! En zakte Bennie en Mark van plek 2 naar de derde plaats! Waardoor Joop en Rene helaas net naast het podium eindigden. vanaf plek 5 naar beneden veranderde er helemaal niets.
Dan de Winnaars!

Bert en Coen, die een prima winterseizoen viste en met 12 punten en ruim 50 kg als terechte winnaars de 2017 editie van de Wintercompetitie wonnen.

Plaats
 Deelnemers
 Punten
 Gewicht
 01
 Bert - Coen
 12
 50,850
 02
 Marcel - Marcel
 25
 30,080
 03
 Bennie - Mark
 27
 41,290
 04
 Joop - Rene
 27
 36,970
 05
 Teun - Jan
 27
 27,030
 06
 Menno - Frans
 36
 22,510
 07
 Tonnie - Frans
 37
 22,230
 08
 Ger - Wim
 50
 21,280
 09
 Gert - Adrie
 50
 18,040
 10
 Cor - Wim
 55
 16,080
 11
 Willem - Hans
 59
 9,810

Coen was zo in de wolken dat hij met zn kop tegen een verkeersbord liep... Uitgerekend Joop moest dat zien en die lag uiteraard helemaal dubbel. haha.

Na iedereen een fijne kerst gewenst te hebben kon er weer afscheid van elkaar genomen worden. Ik zag zo links en rechts een traantje vloeien... het is niet niks, een jaar wachten op wintercompetitie 2018! 
Ik wil iedereen bedanken voor de leuke en gezellige wedstrijden en we zien elkaar volgend jaar weer!

Oh bijna vergeten!  De beruchte statistieken!!! Jaja kon het niet laten om een klein lijstje te maken haha.
Helemaal onderaan dit bericht staan ze... haha De statistieken:

?Meeste Kopplekken: Teun en Jan.
?Geen Kopplekken: Adrie/Gert - Wim/Ger - Wim/Cor
?Meeste Kilometers: Marcel 1434,3 km & Rene 877,6 km (jaja echt uitgerekend)
?Meeste Kilo's vis: Coen/Bert Totaal: 50,850 kg
?Minste Kilo's vis: Willem/ Hans (niet gek met maar 2 wedstrijden).
?Beste sneeuwhapper: Tonnie de Haas
?Grootste pechvogel: Willem Muller
?Gemiddelde pontkosten: 18,40 (per koppel)
?Meeste Loopmeters: Bennie Polman - Mark Mombarg
?Grootste lolbroek: Rene Albouts
?Zwaarste vis: Roel Derksen
?Hennepkoning: Marcel Molthoff (kruiwagens vol)
?De Gastvissers: Roel Derksen, Dennis Muller, Toon Vermeulen
?Grote Kouwkleun: Gert Bakker (met pak en al in Bed)
?De rokkenjager: Adrie Schuurmans
?De Baarzenkoning: Wim Rutten 
?Slotenboer en oudste van t stel: Jan vd Kamp

   
en vast nog veel meer...