Uitslag 5e wedstrijd 2018

Na een week met regelmatig een nachtvorstje en een lelijke oosten wind mochten we vandaag weer aan de bak. De 5e wedstrijd van een reek van 6. Wie gaan er mee doen om de “wintertitel” en wie gaan er strijden om de laatste plaatsen. We gaan t zien…

’s ochtends aangekomen was het nog donker en gelukkig was het eigenlijk best lekker! Had het kouder verwacht maar dat viel reuze mee. Bennie was de avond ervoor weer de nummer uit wezen zetten. Dit keer lag er geen boot dus konden de nummers weer mooi neergezet worden.
Waar vorige week op de korte kant nog vol de wind op stond en het afzien was zou je er vandaag prinsheerlijk zitten met de wind in de rug.
Wederom was er weer een gastvisser. Bennie mocht aantreden omdat Frans een ontsteking aan zijn evenwichtsorgaan had. Frans heel veel beterschap!
En net voordat we gingen loten werd Ger gebeld door zijn werkgever. Hij moest helaas ergens een storing gaan verhelpen en moest ons verlaten. Wim moest het alleen doen vandaag. Hij ging met 2 hengels aan de slag. 

Dan de wedstrijd, zelf zat ik zoals bijna elke wedstrijd naast Tonnie. Aan de andere kant zaten Mars en Mars. Aan de prinsheerlijke kant zaten Menno en Teun die ook al vrij snel vis aan het vangen waren. Joop en Rene waren minder gelukkig daar op de kop zou het vandaag erg tegen vallen om een visje te vangen. Nico en Theo zaten ook lekker te vangen naast Menno en Teun.
Aan “onze” kant viel het ook tegen vandaag! Het was moeilijk vis vangen. Op de kop zat Jan die nog af en toe een visje wist te vangen. Maat Willem kon de vis ook niet aan de praat krijgen.
Maar dat alles viel nog in het niet als je keek bij onze buren. Bij Mars en Mars was het vandaag helemaal ruk. 1 vis wist Mars te vangen, welke Mars laat ik maar in de midden…Zelf wist ik ook maar 2 visjes te vangen. Bert pakte met regelmaat nog een mooie bliek, net als Bennie T, Tonnie en Bennie P die iets verderop zaten. Ondertussen was het een stuk kouder geworden als vanochtend. Dus tijd voor een wandeling. En dit moet ik vaker doen!!! 
Aangekomen bij Willem en Jan, kreeg ik maar ook Bert, Mars en Mars een heerlijk warm saucijzenbroodje! Super bedankt mannen! Volgende week kom ik weer. Hahaha
Terug naar de plek, maar daar gebeurde niet veel meer.
Aan de andere kant zat Menno en Teun wel goed te vangen! Deze boys wisten de wedstrijd vandaag dan ook met redelijk verschil met de rest te winnen! 10,290 kg!
Ik kwam er later ook achter waarom Menno vandaag zo goed had gevangen. Z’n handen waren zo rood…. Hij bleek lippenstift op z’n maden te hebben gesmeerd. Dus de mannelijke blieken en voorns hadden er wel zin in vandaag.
Naast hun zaten Nico en Theo die visten vandaag een mooie 2e plaats! Aan de lange zijde waren het Bennie en Mark die met 5,980 kg de derde plaats wisten te bemachtigen.

Hier de dag uitslag: 
 Plaats
 Deelnemers
 Gewicht
 Stek
 01
 Menno - Teuni
 10,290
 8
 02
 Theo - Nico
 7,500
 7
 03
 Bennie - Mark
 5,980
 2
 04
 Bert - Coen
 5,800
 4
 05
 Tonnie - Bennie
 4,500
 3
 06
 Willem - Jan
 4,130
 6
 07
 Wim
 3,450
 1
 08
 Rene - Joop
 2,200
 9
 09
 Marcel - Marcel
 1,060
 5

Ja,… dan als alles bij elkaar op geteld blijkt dat het aardig spannend is geworden.
Bert en Coen zijn dichter bij Jan en Willem gekropen. Maar ook Theo en Nico zijn weer helemaal terug in de strijd om de Cup met de grote oren!
Daarachter zijn Bennie/Mark en Menno/Teun die ook gewoon nog steeds kans maken om er met de eerste plaats er vandoor te gaan.
Vanaf plek 6 is iedereen uit geschakeld voor de top 3. Maar ook hier verwacht ik nog een hevige strijd, om geen laatste te worden! Want dat wilt geen enkele visser.
Al met al is het dus nog super spannend. Ik ben benieuwd wat het gaat worden…
Ik wens iedereen alvast heel veel succes aankomende zaterdag. Trek het nette vispak aan er worden foto's gemaakt aan de waterkant!
Ook zou ik net als vorig jaar weer een mooi groepsfoto willen maken..
Tot dan!!

Klassement na 5 wedstrijden:
 Plaats
 Deelnemers
 Gewicht
 Punten
 01
 Jan - Willem
 40,070
 17
 02
 Bert - Coen
 34,950
 18
 03
 Nico - Theo
 34,110
 19
 04
 Bennie - Mark
 33,650
 22
 05
 Menno - Teuni
 35,090
 23
 06
 Marcel - Marcel
 25,080
 28
 07
 Wim - Ger
 23,860
 31
 08
 Frans - Tonnie
 22,710
 31
 09
 Joop - Rene
 21,530
 35