Uitslag 6e wedstrijd 2018

De laatste winterwedstrijd van het jaar. Een aantal vissers snakte erna, maar de meeste moesten nog 1 keer vol aan de bak. Het ene koppel wilde geen laatste worden en de bovenste 5 streden nog vol voor de cup met de grote oren. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er al een psychische oorlog gevoerd, de mannen werden van de jongens onderscheiden, alle rode mais zou zijn opgekocht in de hele omstrek van Huissen om Menno z’n tactiek/topaas te ontnemen. Ook de rode lippenstift zou afgelopen week goed zijn verkocht bij de drogisterijen. Door wie? Ik heb geen idee….
Al met al de messen waren geslepen, Bennie was op oorlogspad en Joop zou iedereen is even een poepie laten ruiken. We zijn benieuwd..
Bennie en Theo waren de avond ervoor weer nummer uitwezen zetten, we werden weer getrakteerd op 2 aanlegboten. Het is niet anders.. Bennie en Theo waren in iedergeval weer lekker uitgewaaid.
Ik sprak Ger s’avonds nog even… Hij had zijn voer al klaar, met een verassing voor de vis, niemand zou hem zaterdag kunnen stoppen. Kerstkransjes door het voer… dat zou zijn geheime wapen zijn voor morgen!! Ben benieuwd.

“s ochtends al vroeg met z’n allen aan de waterkant. Nat klote weer! Al zou het wel geleidelijk aan opdrogen… Beetje glibberen en glijdend met de auto de dijk af.. We zien wel of we straks de blubber uitkomen.
Ik had voor iedereen nog even de stand uitgeprint, De meeste hadden hem al in de kop zitten, de ander wou hem niet eens aannemen haha ja er heerste een lichte spanning.
Ook was er nog een mindere mededeling. Gister is er bij HSV de Snoek ingebroken! Netten/zegens, aanhangwagen en gereedschap zijn gestolen. D’n klootzakken!!! Bert vraagt ons allemaal een oogje in het zeil te houden.
Loten! Ja wederom bij Teun uut het zakkie! 
Zelf pakt ik nr 2, was er niet zo blij mee… want de concurrenten pakte allemaal redelijk goede en constante plekken. Naast ons op nr 1 zat Joop met Rene die waren ook niet blij. Ik hoorde s ‘ochtends al: Zo komen we NOOIT van die laatste plaats af… Nico en Theo zaten op hun oude vertrouwde plekkie nr 7. Willem en Jan mochten naar nr 3, ook geen verkeerde plek! Bennie en Mark in de hoek, die wilt ook meestal wel vis opleveren. 

                                     Willem.                                                                                Jan.

Dan Tonnie, gelukkig weer met een herstelde Frans pakt wederom nr 6, daar hebben ze dit jaar al heel wat uurtjes vertoeft. Meestal niet best en modderig. 
Menno/Teun en Ger/Wim mochten naar de korte kant een dagje windhappen! 

                                         Ger.                                                                                  Wim.    

Al snel werden er zo links en rechts een visje gevangen. Willem en Jan wisten in het begin van de wedstrijd al verschillende mooi blieken te vangen, al werd het wel steeds minder na verloop van tijd. Mars en Mars gingen goed van start. Wisten een dikke platte en een paar blieken te landen, maar net als bij Jan werd het daar ook rustiger.
Ook Mark zat redelijk in de beet maar zijn maatje Bennie had al zijn kruit in de whatsapp berichten af geschoten. Zijn “grote mond” werd vandaag gestraft. 1 vis ving hij net voor tijd. Helaas Bennie.. 

                           Menno en Teuni.                                                                      Kleine Mars.

Ik hoorde dat Nico en Theo goed zaten te vangen aan de korte kant. Het werd steeds spannender want zij konden nog de cup winnen. Bij Wim en Ger wou het niet echt.. af en toe wel beet maar geen vis... Ik denk zelf dat ze alleen de kerstkransjes van Ger aan het wegsnoepen waren en het aas links lieten liggen. Bij Teun en Menno wou het ook niet echt, ik hoorde trouwens wel dat Menno met doctorshandschoentjes zat te vissen…achteraf verstandig.. Later op de parkeerplaats bleken meerdere vissers met rode handjes te lopen, haha 

                                       Tonnie.                                                                     Bennie en Mark.

Dan weer even terug bij onze buurtjes.. Joop en Rene. Joop had de moed net als ons na 3 uur vis al wel een beetje opgegeven. Rene nog niet. Die zat ondertussen met een super dun hengeltje van 1,5 mtr op voorns te vissen. Hij werd tussendoor door Bert geholpen. Maar zoals we vooraf al wel hadden verwacht werden we laatste en voorlaatste. Toch werd ik vandaag wederom verwend! Vorige week kreeg ik nog een lekker saucijzenbroodje van Willem, vandaag was het Rene die me een heerlijk broodje warme Unoxworst kwam brengen! Klasse Rene! Voor de rest is dit een dikke tip natuurlijk voor volgend seizoen om de verslaggever een beetje te beïnvloeden …hahaha. 

Dan nog Tonnie en Frans, die wisten op het eind toch nog een paar mooi vissen te vangen, Frans zelfs nog een enorme brasem ondanks de slechte plaats!
Maar er was vandaag niemand opgewassen tegen Theo en Nico! Die vingen maar liefs 13,020 kg bij elkaar en wonnen vandaag de wedstrijd. Mars en Mars wisten een knappe 2e plaats te vissen met 6,020 kg. Op de derde plaats eindigde toch nog Mark en Bennie met 5,250kg.
Iedereen snel opruimen want de prijsuitreiking zou plaatsvinden bij de oude vertrouwde parkeerplaats bij de kerk. Willem was zo vriendelijk om mij even te helpen Bert met auto uit de blubber te duwen. Waarvoor dank Willem!

Dan de dag uitslag…
 Plaats
 Deelnemers
 Gewicht
 Stek
 01
 Nico -Theo
 13,020
 7
 02
 Marcel - Marcel
 6,020
 4
 03
 Bennie - Mark
 5,250
 6
 04
 Frans - Tonnie
 4,680
 5
 05
 Menno - Teuni
 4,600
 9
 06
 Jan - Willem
 4,460
 3
 07
 Wim - Ger
 3,870
 8
 08
 Bert - Coen
 3,650
 2
 09
 Rene - Joop
 2,870
 1


Vóór vandaag stonden Willem en Jan aan kop in het klassement. Gevolgd door Bert en Coen.
Allebei lieten ze het vandaag een beetje afweten waardoor er een hele verschuiving in het klassement plaatst vind. Erg spannend! Onderaan zou er niet heel veel veranderen. Doordat Joop en Rene een laatste plaats behaalden werden ze ook Laatste in het klassement en dus “De Rode Lantaarn” van 2018 ontvangen. (wordt nog aan gewerkt).
Dan de Top 3:
Bennie en Mark wisten te klimmen van een 4e naar een prachtige 3e plaats in het klassement!
Jan en Willem die al vanaf dag 1 aan kop stonden van de klassement wisten dit helaas niet vast te houden en werden 2e.
En dan de eerste plaatst. Theo en Nico die door het zeer goede resultaat van vandaag maar liefs 2 plaatsen wisten te stijgen en daarmee de terecht Winterkampioen werd van 2018!
Van harte gefeliciteerd Mannen erg goed gedaan! De minste punten en het meeste gewicht ,en dat ook nog wel in hun debuutjaar. Erg Leuk!
De rest / de Middenmoot… Ja… wat moet ik erover zeggen, ik zit er zelf ook tussen, we waren niet goed genoeg dit jaar, of dit nou pech is of onkunde of wat dan ook, we moeten volgend jaar weer aan de bak.

Hier het eindklassement:
Plaats
 Deelnemers
 Punten
 Gewicht
01
 Nico - Theo
 20
 47,130
 02
 Willem - Jan
 23
 44,530
 03
 Bennie - Mark
 25
 38,900
 04
 Coen - Bert
 26
 38,600
 05
 Menno - Teuni
 28
 39,690
 06
 Marcel - Marcel
 30
 31,100
 07
 Frans - Tonnie
 35
 27,390
 08
 Wim - Ger
 38
 27,730
 09
 Joop - Rene
 44
 24,400

Ik ben bijna klaar met mijn laatste verslag. Uiteraard komt onder aan het verslag nog even wat statistieken en opvallende weetjes.. Ik vond het weer leuk om te doen. Het was weer een gezellig en spannend winterseizoen! Vangsten vielen dit jaar wel wat tegen, ik had er iets meer van verwacht. Of dit nu aan de werkzaamheden in het gat ligt of wat dan ook, we zullen moet blijven gissen.
Volgend jaar gaan we er met z’n alle weer tegenaan, want er waren geen afmeldingen of boys die er mee stopten dus dat is mooi! 

                              Kamprioenen.                              Frans.                               Grote Mars


                              
                 Joop en Rene met Rode Lantaarn                                                                  Organisatoren.

Rest mij alleen nog Iedereen te bedanken voor het gezellige jaar! Penningmeester Teun en Compagnon Menno bedankt voor het organiseren! Super geregeld allemaal! Bennie en Theo bedankt voor het uitzetten van de nummer elke week! Grote Mars en Wim Bedankt voor de Foto's Top. Al met al iedereen bedankt!

Zo nu genoeg geslijmd.. dan nu de keiharde statistieken: 


- Meeste Kopplekken: Wim/Ger  en Bert/Coen
- Meeste Kilo's vis: Nico en Theo : 47,130 kg 
- Minste Kilo's vis: Joop en Rene : 24,400 kg
- Grootste pechvogel: Ger
- Karpervisser: Coen
- Meeste Loopmeters: Bennie
- Grootste lolbroek: Menno
- Zwaarste vis: Frans
- Rode Maiskoning: Menno
- De Gastvissers: Bennie Thijssen, Rob Miechels, Dennis Muller, Ronnie Joosten
- Vaste toeschouwers: Ronald Otten, Piet Clappers, Jan van Beek.
- Beste Nieuwkomers: Nico en Theo
- Langste van het stel: Wim
- Korste van het stel: Little Mars
- Mooiste gevlochten lijn: Big Mars (knal roze)
- De rust zelve: Nico
- De Penningmeester: Teuni
- De Meeste Snipperdagen: Rene
- Ziekteverlof: Frans en Theo
- Even geen zin dag: Joop en Jan
- Blubberkoning: Tonnie
- Grootste Kletskous: Tonnie
- Grootste saboteur: Bert
- Baarzenkoning: Ger
- Oudste van het stel: Jan
- Jongste van het stel: Coen
- Beste aas: Maden met Lippenstift.
- De lekkerste snack voor de verslaggever kwam van: Rene en Willem
- Grootste viskar: Willem/Jan
- Klein viskar: Ger of Tonnie
- De vroege vogels: Grote Mars/Teuni
- Kleinste Hengel: Rene (stekkie.nl)
- De meeste kilometers: Rene / Marcel.
- Degradatie kandidaten: Geen, iedereen mag blijven!
- Aantal vis:  Minder als vorige jaar dacht iedereen..  FOUT!
  23,3 kilo meer gevangen dan vorige jaar.

en zo was er vast nog veel meer....