Uitslag 1e wedstrijd 2020

Jaaaa…. We zijn weer begonnen! De Wintercompetitie!

De winterploeg gaat weer een poging wagen om deze winter een visje te vangen in ’t Gat van Heteren. Net zoals vorig jaar onder het motto gezellig vissen maar met wel met het mes tussen de tanden, want verzaken, afhaken, of prutsen is geen optie! Want ook bij dit setje weet uiteraard iedereen het beter, en denken ze allemaal dat ze het vissen hebben uit gevonden..haha
Er wordt weer gevist voor de Cup met de grote oren! Teun en Menno zijn de titelhouders van afgelopen jaar, en zullen er dus weer alles aan doen om deze weer in de wacht te slepen..
De verslaggever was vorig jaar afwezig, toen geen verslagen en uitslagen op de site. Maar dit jaar zal ik weer proberen om er wekelijks een klein lulverhaaltje van te maken..

Menno en Teun nemen zoals elk jaar weer de organisatie voor handen.. En Bennie en Theo zetten elke vrijdagavond weer de nummers netjes uit! Klasse mannen!
Iedereen was vanochtend netjes op tijd…Betalen bij Teun.. En even gezellig bij kletsen, want sommige hadden elkaar toch alweer een tijdje niet gezien. Alles uiteraard netjes op afstand.
Al snel werd duidelijk dat er toch zo links en rechts flink getraind is… sommige al weken lang, de ander is 1x geweest om even te kijken welke afstanden de vis gevangen werd. Maar ook een enkele visser gewoon helemaal niet. (zijn die dan zo vol zelfvertrouwen)????
Nadat iedereen zijn steknummer had gelood kon men naar de plaats. Waar moest je zitten vandaag, dat was de vraag? Zelf lootte ik nummer 4. Goede plek hoorde ik. Maar volgens mij maak het allemaal niet zo gek veel uit waar je zit. Het zijn allemaal mooie plekken en zoals altijd zijn de koppen vaak ook topstekken.. we gaan t zien…

Het weer zou goed blijven vandaag, droog en een beetje winderig maarja dat was ik zelf ook vandaag!
Er zou gevist worden tot 13.30u.. En om 8.30 uur vlogen de eerste voerkorven al door de lucht!
Welke afstand was de vraag s ’ochtends.. Nou de gemiddelde afstand zo link en rechts.. 30 meter.
Zelf wist ik al bij de 2e korf… volgens mij de eerste vis van het winterjaar te vangen! Mooie bliek.
Niet veel later wist mijn buurman Bennie ook al een mooi vis te landen.
En ook bij de rest werd er op zijn tijd een visje gevangen, vooral bij Willem en Kees op de kop ging het lekker! Mooie blieken en platjes vingen ze!
Al kijkend vanaf mijn plek zag ik dat Marcel en Marcel op de korte zijde ook al met regelmaat een visje vingen!
Bij Nico en Theo op 10 was het een stuk lastiger, voorns en een winde hoorde ik na 3 uur vissen.. hmm ook nog niet wild!
In de Hoek op 7 bij Ger en Wim was het ook niet best! Ger heeft zelfs helemaal geen beet weten te forceren. Moeilijke plek, zo bleek wel!
Joop viste zijn maat Rene letterlijk en figuurlijk na huis! Rene was al snel gevlogen. Hij heeft ook een hele rit weer voor de boeg , of was hij een beetje bang voor Bert? Iets met zwakste schakel???? Haha Geintje Rene!

Bij onze rechtse buren ging het ook redelijk, Tonnie zat lekker zijn visje te vangen. Bij Piet was het wat minder. Piet viste een stukje verder maar kreeg uiteindelijk toch nog een paar vissen op de plek en wist er nog een aantal te vangen! Klasse Piet!
Dan Links naast ons… Bennie en Mark!! Waar het bij Mark moeizaam was, was het bij Bennie.. uuh jaa wat zal ik er van maken….RUK! Nouja ruk… Bennie had de vis er best redelijk op en ving op zijn tijd wel een enkele. Maar hij had echt veel last van vastzitten! Groen, kleiwallen, mosselbank, of een gezoken duikboot, ik weet niet wat daar onder water zat maar het bezorgde Bennie in ieder geval een Kutdag! Zonde Bennie, snel vergeten en volgende keer beter kerel!
Wie missen we dan nog… uh Menno en Teun op 9.. Daar hoorde ik ook al geen beste vangsten. Lekker dagje met de kop in de wind… een voordeel daarvan boys… jullie slapen vanavond wel goed! Haha.
Oh en dan hebben we Tonnie en Frans nog! Die zaten op 2 ook gewoon heel lekker te vangen! Fransje weet altijd wel zijn visje te vangen. Tonnie heeft niet het beste jaar op de rivier gehad.. Maar zat vandaag toch weer ouderwets heerlijk te vissen en wist zelfs nog een hele mooie snoekbaars te vangen! Helaas telde hij niet mee maar wel een schitterend vangst Tonnie! Met 15,270kg visten ze samen een knappe 2e plaats bij klaar!
Marcel en Marcel op de korte zijde wisten een nette 12,680kg bij elkaar te sprokkelen en werden knap 3e.
Maar vandaag stond er geen maat op Kees en Willem, die wisten hun kopplaats goed uit te buiten en vingen 18,280 kg bij elkaar! Klasse gedaan boys en van harte gefeliciteerd!

Uitslag:
 Plaats Deelnemers Gewicht Stek
 01
 Kees - Willem 
 18,280 1
 02
 Tonnie - Frans 
 15,270 2
 03
 Marcel - Marcel 
 12,680 8
 04
 Tonnie - Piet 
 10,430 5
 05
 Bert - Coen 
 8,920 4
 06
 Menno - Teun 
 6,560 9
 07
 Rene - Joop 
 6,400 6
 08
 Bennie - Mark
 5,380 3
 09
 Nico - Theo 
 5,120 10
 10
 Wim - Ger 
 2,690 7


Zo dat was het weer voor vandaag! Even een kort verslagje, ik moet nog een beetje inkomen.. Ik ben neutraal en vrij netjes gebleven…. Andere jaren werd de verslaggever nog wel eens omgekocht aan de waterkant door snacks/koeken/gebak ect..ect.. ik wil er niks mee zeggen, maar dit is gewoon weer mogelijk! Haha
Voor volgende week, maak evt wat leuke foto’s dan kan ik deze in het verslag verwerken. Top.

En Sommige dingen hoeven niet altijd aan de grote klok gehangen te worden, maar Marcel je visdag was misschien niet super vandaag, er even uit was denk ik wel lekker… Maar toen je na afloop naast me stond en je mij de “prachtige” foto van vrouwlief liet zien die ze jou stuurde met het duimpie omhoog, en hoe goed jou dat deed! Dat was de belangrijkste winst van de gehele dag!!!!
Vissen is bijzaak maar Gezondheid is het allerbelangrijkste!

En daar wil ik het bij laten vandaag!
Tot volgende week!